Het woord "thermometer" is etymologisch afgeleid van twee Griekse woorden, namelijk: "thermos" (wat heet betekent) en "metron" (wat betekent maat). Nadat het bovenstaande is vastgesteld, wordt het instrument dat wordt gebruikt om de temperatuur te meten een thermometer genoemd. Het is een zeer nuttig instrument, het maakt het mogelijk om de temperatuur te kennen dankzij een schaalverdeling.
Een thermometer kan net zoveel toepassingen hebben als de temperatuur van de omgevingen en lichamen die we willen meten. Zo zijn er thermometers voor kamertemperatuur, watertemperatuur, voedseltemperatuur, vloeibare en chemische temperatuur, etc.
De eerste onderverdeling gaat tussen analoge thermometers en digitale thermometers.
-Analoge thermometers worden gevormd door een kolom of capillair met vloeistof, waaronder alcohol en voorheen kwik opvallen. De vloeistof in de capillaire buis trekt samen of zet uit afhankelijk van de omgevingstemperatuur (stijgt of daalt in de kolom). De laterale meetschaal geeft de temperatuurwaarde aan die op dat moment wordt geregistreerd. We vinden thermometers die de momentane temperatuur meten (op dat moment) en anderen die de momentane temperatuur registreren en ook de maximum en minimum.
-Digitale thermometers bevatten een piëzo-elektrische sensor, die de temperatuur zal meten. De sensor of sonde vangt het omgevingssignaal op en het instrument geeft het weer op het scherm. Digitale modellen kunnen ook geheugen bevatten om maximum- en minimumwaarden vast te leggen en op te slaan.
Bij RAIG hebben we voor u deze selectie thermometers van de beste kwaliteit en merken gekozen:
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws