Refractometers zijn optische instrumenten die dienen om de
concentratie van bepaalde stoffen te bepalen vanuit de
brekingshoek van het licht bij het passeren van deze vloeistoffen.
In dit geval meet de reeks refractometers in
Milwaukee de concentratie van verschillende
suikers in sappen , hetzij in
% Brix of
% massa . Onder de te meten suikers vinden we
fructose, glucose en invertsuikers .
We bieden 4 verschillende modellen aan:
- MA871 :% Brix
- MA872: voor fructose
- MA873 : voor glucose
- MA881 : Voor invertsuikers
De instrumenten zijn
gekalibreerd uit gedestilleerd water en bieden ons de
Brix- en massagegevens met een bereik van 0 tot 85%. Het bevat ook
automatische temperatuurcompensatie , tussen 10 en 40 ° C en temperatuurmeting in een bereik van 0 tot 80 ° C en
een resolutie van 0,1 ° C. De temperatuurcompensatietechniek is goedgekeurd in het ICUMSA-methodeboek.
De
precisie is veel hoger dan bij analoge optische refractometers en bedraagt +/- 0,2%. De aflezing wordt weergegeven op een praktisch
LCD-scherm en de apparatuur bevat een
9V alkaline batterij.Milwaukee digitale saprefractometer: MA881
Digitale refractometer voor invertsuikers MA 881Milwaukee digitale saprefractometer: MA872
Digitale refractometer voor fructose MA872Milwaukee digitale saprefractometer: MA871
Digitale refractometer% Brix MA871Milwaukee digitale saprefractometer: MA873
MA 873 Digitale glucose-refractometer