Elke behandeling met voedsel of substanties voor inname of medicijnen vereist een uitgebreide kwaliteitscontrole en daar is de temperatuur een absoluut sleutelfactor. De temperatuur bepaalt de staat van conservering van het product en als bepaalde drempels worden overschreden, kan het product uiteindelijk worden aangetast en kunnen de gevolgen voor mensen ernstig zijn, met voedselvergiftiging.
De koelkast en diepvriezers zijn de twee belangrijkste conserveringskamers, en waarin je de binnentemperatuur grondig onder controle moet houden om te voorkomen dat het voedsel bederft.
De watertemperatuur is een fundamentele controleparameter, zowel voor de menselijke gezondheid als voor verschillende vrijetijdsactiviteiten. Om de temperatuur in vloeistoffen te meten, gebruiken we iets meer speciale thermometers dan normaal.
Deze thermometers moeten bestand zijn tegen zeer hoge temperaturen, die zelfs de 500 ° C kunnen overschrijden. Ze worden gebruikt voor temperatuurregeling in ovens of ketels, waar zeer hoge temperaturen kunnen worden bereikt. We hebben die temperatuurregeling nodig om de bereiding van het voedsel aan te passen. De meest voorkomende is dat het analoge thermometers zijn, behalve die waarin de ovens zelf al zijn ingebouwd.
Om de kooktemperatuur in het voedsel te regelen, hebben we een thermometer nodig met een penetratie sonde, die ook temperaturen van meer dan 200 ° C kan bereiken. Deze thermometers kunnen analoog of digitaal zijn, maar momenteel bieden digitale thermometers veel meer voordelen, en onderscheiden ze zelfs het soort voedsel dat we willen meten.
Voor keteltemperatuurregeling worden analoge ketel- of kleurthermometers gebruikt, deze thermometers hebben ook een temperatuurbereik hoger dan 100ºC
Infraroodthermometers zijn alleen digitaal en worden gebruikt om de temperatuur op het oppervlak van objecten te meten. Ze zijn geldig voor zowel lage als hoge temperatuurbereiken, hoewel ze zelfs temperaturen tot 1000 ° C kunnen meten.
Het zijn veel gebruikte apparaten in de voedings- en industriële sector, ze maken metingen op een bepaalde afstand mogelijk en zorgen voor meer veiligheid, vooral als we te maken hebben met brandbare, corrosieve of snel reagerende producten.
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws