Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, bekend onder het acroniem in het Engels -FAO-, wordt voedselzekerheid bereikt wanneer een bepaalde groep mensen, huishouden of samenleving naar behoefte voedsel in constante kwantiteit en kwaliteit heeft biologisch. Een huis loopt voedselrisico als het niet genoeg voedsel heeft of als het niet in goede staat is voor de inname.
Dat wil zeggen, we moeten voldoende voedsel en gezond en veilig genoeg hebben om een volledig correcte fysiologische en voedingsfunctie te hebben. Voedselzekerheid houdt rechtstreeks verband met de kwaliteit en gezondheid van het voedsel dat we eten, maar ook met de beschikbaarheid ervan. Dus zowel de juiste staat van deze voedingsmiddelen als de juiste behandeling komen rechtstreeks tussenbeide, zonder enige vorm van component of wijziging die een gezondheidsrisico voor mensen kan vormen.
In het concept van voedselveiligheid hebben we al gezien dat een groot aantal parameters om te controleren binnenkomen, misschien zijn het de parameters die ons het meest bezighouden binnen onze sector, die ons in staat stellen om de kwaliteit en conditie van dit voedsel of het kook- of bereidingsproces ervan te controleren .
Dit zijn sleutelfactoren:
Thermometers : Er zijn meerdere thermometers voor voedselcontrole in de verschillende processen, van productie tot consumptie, door de hele transportketen of verwerking zelf. Contactthermometers, sonde, infrarood, penetratie.
Thermohygrometers en datalogger-apparaten: ze worden gebruikt om de omgeving van het hanteren en bewaren van voedsel te controleren. Ze regelen parameters zoals temperatuur, vochtigheid, straling, enz ... Een meteorologisch station bestemd voor de landbouw zou ook worden beschouwd als een voedselveiligheidsregelinstrument.
PH, chloormeters, refractometers, hydrometers, enz ...: Ze worden gebruikt voor de punctuele controle / validatie van de staat van uitwerking van het product of voedsel.
Microscopen: De microscoop is de basis voor de biologische controle van het product of voedsel en om te bepalen of er ziekteverwekkers zijn die de volksgezondheid kunnen veranderen.
Meningen van onze klanten
Ontvang ons nieuws