Het enige wat u hoeft te doen is een ei op een oppervlak breken, het apparaat binnen een centimeter ervan plaatsen en de onderkant van het product - de stylus - het albumine laten raken.
Het apparaat geeft de Haugh-eenheden van het ei aan, die, zoals u weet, de exacte kwaliteit van het ei bepaalt. Met het gebruik van dit artikel heeft u de volledige zekerheid dat uw meting even nauwkeurig als
professioneel is . Ideaal voor
laboratoria en bedrijven die zich toeleggen op de
verkoop van eieren .
De bediening is uiterst
eenvoudig . Breek het ei eenvoudig op een plat oppervlak en breng het instrument aan op het hoogste deel van het albumeen (meestal 1 centimeter van de dooier) totdat de sonde ermee in contact komt.
Om de kwaliteit in Haugh-eenheden te bepalen, moet de volgende formule worden toegepast:
Hu = 100 * log (h - 1,7 * p0,37 +7,57)
Waarbij: Hu = Eierkwaliteit in eenheden Haughp = eiergewicht uitgedrukt in gramsh = albuminehoogte uitgedrukt in mm
Het
resultaat moet een waarde tussen
20 en 110 Haugh-eenheden zijn .
Eigenschappen:
- Productdetails:
- Meting: een veld van maximaal twaalf en een halve millimeter.
- Graduatie: 10 micrometer.
- Lees in Haugh-eenheden.